GSM ROAMING ÖZELLİĞİ

GSM OPERATÖRLERİ İÇİN ROAMING ÖZELLİĞİ

Dünya üzerinde artık birçok noktaya çok kolay bir şekilde ulaşım söz konusu.

Bu nedenle de gittiğimiz yerlerde internetten ve iletişimden kopmadan seyahat ediyor olmak artık önceliğimiz haline geldi. Bu kapsamda GSM şirketlerinin sunduğu dolaşım özelliği de öne çıkıyor. Roaming yani GSM uluslararası dolaşım özelliği, bir hat aldığınızda en sık ihtiyaç duyulan özellikler arasındadır. Sık sık yurtdışı seyahatinde bulunuyorsanız ya da GSM şebekeniz kapsama alanı dışında kalıyorsa mevcut hattın bu şartlarda da çekmesini sağlayan bir özelliktir. Roaming özelliği sayesinde GSM numaraları her zaman ulaşılabilirdir. Sizin için bu yazımızda GSM roaming (dolaşım) özelliğinin tam olarak ne olduğunu ve ne gibi artıları olduğunu anlattık.

(GSM) Roaming Özelliği Nedir?

Roaming yani bir diğer adıyla dolaşım özelliği, bir hattın kapsama alanı dışında olduğu zamanda da çekiyor olmasını sağlayan temel bir özelliktir. Firmalar, kapsama alanı yetmediği yerlerde buralardaki farklı şirketler ile anlaşarak belirli bir bedel ödeyerek roaming özelliğini aktif hale getirir. Siz her nerede olursanız olun roaming özelliği sayesinde GSM operatörünüz bu anlaşmalı kapsama alanına girer. Dolayısıyla da herhangi bir konuda çekim kalitesi anlamında bir sorun yaşamazsınız.

GSM numaranızın her yerde kolaylıkla çekmesi konusunda önemli bir artı olan roaming özelliği sayesinde, GSM şirketinin anlaşmalı olduğu diğer firmanın kapsama alanına girersiniz. Bu da aksaklık olmadan GSM hizmetlerinden en üstün şekilde yararlanmanıza olanak sağlar. Uluslararası dolaşım sistemi içerisinde yer alması dolayısıyla kendi ülkeniz dışında da mevcut hattınızı ve telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

roaming özelliği-3

(GSM) Roaming Özelliği Ne İşe Yarar?

Türkiye’den yurtdışına gidecek olduğumuzda “yurtdışında mevcut servis sağlayıcımdan nasıl yararlanabilirim” diye düşünüyorsanız, dolaşım hizmeti olarak da bilinen roaming hizmetleri sunuluyor. Bu hizmetler sayesinde kapsama alanı sorunu yaşanmadan hem yurtiçinde hem yurtdışında dilediğiniz noktaya kolay bir şekilde seyahat edebiliyorsunuz. Bağlı olduğunuz operatörün hizmet sağlama alanından çıktığınızda, daha farklı bir operatöre bağlanarak onun sağladığı kapsama hizmetinden kolaylıkla yararlanabiliyorsunuz. Roaming hizmeti sayesinde her nerede olursanız onun bu uygulama sayesinde iletişim kurmak çok daha kolay hale geliyor.

GSM roaming özelliği ile, uluslararası firmalarla mevcut servis sağlayıcınız arasında yapılan anlaşmalar dolayısıyla sorunsuz bir şekilde iletişim hizmetlerinden yararlanıyorsunuz. Roaming (dolaşım) hizmetleri ile uluslararası firmalarda servis sağlayıcı olarak tercih ettiğiniz operatörünüz arasında bir anlaşma yapılmasına olanak tanıyor. Bu anlaşmalar sayesinde iletişim hizmetlerinden sorunsuz bir şekilde hem yurt içinde hem de yurt dışında yararlanabiliyorsunuz. Böylelikle servis sağlayıcı otomatik olarak anlaşılan diğer firmanın dolaşım alanına giriyor. Bu sayede herhangi bir yeni cihaz ya da gsm numarası alma problemi olmadan gittiğiniz her yerde bu hizmetlerden kolay bir şekilde faydalanabiliyorsunuz.

roaming özelliği-2

(GSM) Roaming Özelliği Nasıl Kullanılır?

GSM operatörlerinde roaming özelliğini aktifleştirmek için bazı adımları sıralı ve doğru bir şekilde tamamlamak gerekiyor. Zira roaming özelliği sayesinde her nereye giderseniz gidin iletişimden kopmadan dilediğiniz şekilde seyahat edebiliyorsunuz. Bu noktada gsm operatörleri yurt dışı dolaşım hizmetleri için belli bir plan sunarlar operatörünüze danışarak dolaşım planları hakkında detaylı bilgi almak ve bu ücretler ile ilgili size uygun olanı tercih etmek için iletişime geçebilirsiniz GSM hatları için roaming hizmetini kullanmak için şu adımları izlemeniz gerekir:

Yurtdışına çıkmadan önce hattınızın dolaşımı açık olup olmadığından emin olmak için operatörünüze SMS üzerinden ulaşabilirsiniz her GSM operatörünün kendine ait bir numarası vardır bu numaraya SMS ileterek hattınızı dolaşıma açık hale getirebilirsiniz

Telefondan dolaşım ayarlarını açmak istiyorsanız ayarlar kısmındaki mobil veri ayarına ulaşarak Android ve iOS için farklı Seçenekler içerisinde yer almak üzere veri dolaşımı özelliğini kolayca etkinleştirebilirsiniz

Romen dolaşım özelliğine aktifleştirmek için hem faturalı hem faturasız hat üzerinden bu ayarları açtıktan sonra mobil veriyi kullanarak internet ağına bağlanabilir ve bununla birlikte yurt dışında ya da şebekenizin kapsama alanı dışında olduğu yerlerde kolayca arama yapabilirsiniz

(GSM) Roaming Özelliği Ücretli mi?

GSM operatörlerinin roaming (dolaşım) özelliği sayesinde dünyanın birçok farklı noktasında gittiğiniz ülkeye ya da bölgeye özgü anlaşmalı bir operatörün kapsama alanına girersiniz. Türkiye içerisinde yer alan mevcut operatörünüzü ödediğiniz bedel karşılığında kabul ettiğiniz paket dahilinde kartınızı kolayca kullanabilirsiniz. Uluslararası veri planını kontrol ederken yurt içindeki kullanım sınırlarıyla aynı olmadığını ya da internet hızının aynı şekilde olmadığını görebilirsiniz. Bu noktada size en uygun planı ve paketi belirlemek için operatörünüzle iletişime geçebilirsiniz.

roaming özelliği-1

(GSM) Roaming Özelliği Avantajları Nelerdir?

GSM operatörlerinin sunduğu dolaşım hizmetlerinin avantajları oldukça fazladır. Yurt içinde zaman geçirdiğiniz süre zarfında mevcut GSM operatörünüz yurt dışında da aynı şekilde size dolaşım hizmeti sağlayarak destek olabilir. Bu noktada yurt dışı paketleri ve uluslararası roaming anlaşmalara kapsamında bu özelliğin avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Yurtdışına çıkmak istediğinizde hattınızı yurt dışında da kullanma konusunda kısa bir süre kalacağınız zaman yeni bir hat almanız gerekmez. Bu noktada dolaşım özelliği sayesinde mevcut operatörünüze başvurarak ilgili paketleri edinebilirsiniz.
  2. Bazı cihazlar için operatörünüz ile iletişime geçmeden de direkt olarak veri dolaşımını açarak yurtdışında ve telefonunuzun çekmediği kapsama alanı bölgesi dışında kolaylıkla iletişime geçebilirsiniz.
  3. Gideceğiniz ülkede ilgili operatörün uluslararası ulaşım ortaklığı olan diğer operatörler listesinden size uygun olan seçenekleri kolayca inceleyebilirsiniz. Bu noktada uygun süreyi ve paketlere karşılaştırarak yurt dışında kolaylıkla iletişim ağını sürdürebilir.
  4. Hat hattınız yurtdışı kullanımını açarak yurtdışında uygun seçeneklerden yararlanacak şekilde paketli ya da paketsiz kullanımı sağlayabilirsiniz. Bazı operatörler faturalı hat kullanan müşterileri için “tarifeniz yurt dışında geçerlidir” gibi bir özellik sunar. Şayet bu özellik varsa direkt olarak aynı tarifeyi yurt dışında da gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
  5. Limit değişikliği konusunda dolaşım özelliği için seçtiğiniz paket yetersiz kaldığında limit arttırma hizmetlerinden yararlanabilir, artık yurt dışında farklı bir işiniz kalmadığında ve paketiniz yeterli geldiğinde limit azaltma konusunda da destek alabilirsiniz.

logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp