KURUMSAL E-MAIL HESAPLARI ve ÖNEMİ

KURUMSAL E-MAIL HESAPLARI ve ÖNEMİ

Günlük iletişim trafiği göz önüne alındığında mail hesaplarında şirketler ve işletmeler başta olmak üzere birçok kullanıcı görevleri kapsamında e-posta gönderir.

Bu e-posta gönderim süreçlerinde işletmelerin ve şirketlerin daha profesyonel görünmesi kurumsal e-mail hesapları ile mümkündür. Sizin için bu içeriğimizde kurumsal e-mail hesaplarının ne olduğundan ve bazı avantajlarından bahsettik.

Kurumsal E-Mail Hesapları Nedir?

Kurumsal e-mail hesapları, profesyonel anlamda ticari iletişim için kullanılan hesaplardır. Kurumsal bir mail hesabına sahip olduğunuzda siz ve ekibiniz, kurumunuzu temsilen bir iletişim ağı içerisinde e-mail trafiğini sürdürür. Bu mail adresi üzerinden iletişim kuran bir çalışanın maildeki ismi xyz ise mail adresi de xyz@şirketismi.com olur. Kendi sektöründe bir markaya sahip olmak isteyen kişiler, bu mail adresi üzerinden iletişim trafiğini devam ettirerek profesyonel bir şekilde iş süreçlerini devam ettirirler.

Kurumsal e-mail hesaplarında özellikle iletişim trafiği mail üzerinden gerçekleştirilen bir iş yapıyorsanız önemli avantajlar vardır. Bunların yanında kurumsal e-posta hesapları ile müşterileriniz ya da potansiyel müşteri adaylarınız sizlerin kurumsal bir işletme ya da şirket olduğuna ikna olur. Bu da marka kimliğinizin güvenirliği konusunda çok önemli bir artıdır.

kurumsal e-posta hesapları ve önemi

Kurumsal E-Mail Hesapları Ne İşe Yarar?

Kurumsal e-mail hesapları ile sizin adınıza sunulan bir alan adı sağlayıcısına bağlı olan bir mail adresiniz olur. Bu mail adresi aynı zamanda şirketin de kurumsal kimliğini doğru bir şekilde yansıtacağından dolayı, şirket adını içeren bir mail olacaktır. Kurumsal e-mail adresleri genellikle özel e-mail adresleri olarak da bilinirler. Bunun nedeni gündelik hayatta kullandığımız yaygın mail uzantılarından farklı mail adresleridir. Kurumsal e-mail hesapları işletmelere ve şirketlere özel olarak çalışanlara tahsis edilir.

Sahip olduğunuz bir kurumsal e-mail adresi ile yaptığınız işin ve sunduğunuz hizmetlerin kalitesini de ortaya koymuş olursunuz. Zira kurumsallaşmış bir şirket yaygın mail uzantılı e-maillerden ziyade kurumsal mail hesaplarını kullanır. Bu da şirket ve marka kimliğiniz açısından olumlu bir izlenim bırakır. Kurumsal e-mail adreslerini açarken, dilediğiniz şekilde şirket adını ve kişi bilgisini de kolay bir şekilde işleyebilirsiniz.

Kurumsal E-Mail Hesapları Nasıl Açılır?

Kurumsal e-posta hesaplarını oluşturmak için teknik altyapısı olan derin bilgilere sahip olmak gerekmez. Kurumsal bir e-mail hesabı almak istiyorsanız, size uygun bir servis sağlayıcı ile iletişime geçerek kurumsal e-mail satın alma işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Size uygun paketler içerisinden seçeceğiniz servislere aylık ya da yıllık olarak belli bir ödeme yapabilirsiniz.

Kurumsal e-mail hesaplarını açarken izlenmesi gereken birkaç adım vardır. Bu adımları doğru ve sıralı bir şekilde izledikten sonra şirketiniz ya da işletmeniz için bir kurumsal mail adresine kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz demektir. Kurumsal e-mail adresi açarken dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralamak mümkündür:

İlk etapta marka isminize ait bir domain satın almalısınız.

İkinci adımda kurumsal e-posta sağlayıcı bir firma ile iletişime geçebilirsiniz. Örneğin Google üzerinden bir kurumsal mail hizmeti almak istiyorsanız Google Workspace ile iletişime geçebilirsiniz. Bunun yanında farklı kurumsal mail servisi satıcıları da bulunmaktadır.

Kurumsal e-mail satın alma işleminizi direkt gerçekleştirebilirsiniz ya da satın alma işlemini gerçekleştirmeden önce deneme sürümünü kolay bir şekilde kullanıp daha önceden bilgi sahibi olabilirsiniz.

kurumsal e-mail hesapları-2

Kurumsal E-Mail Hesabı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurumsal e-mail hesabı alırken, dikkat etmeniz gereken birçok farklı nokta vardır. Bu noktalara özen göstererek size uygun e-mail hizmetinden kolaylıkla yararlanmanız mümkündür. Kurumsal e-mail hesabı alırken dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

Alan adınızın şirket adınız ile uyumlu olduğundan emin olmak

Takma adlar yerine gerçek kişilerin, çalışanların isimleri ile mail adresleri oluşturmak

Tüm e-maillerde ad soyad ya da aynı isimden bir başka kişi çalışmıyorsa yalnızca ad bilgisinin yazdığından emin olmak

E-mail adresleri içerisinde herhangi bir sayı kullanmamak

Departman ya da birimler için ayrı ayrı mail oluşturacaksanız hangi mail adresinin hangi departmana ya da birime ait olduğundan emin olmak

Unvan ya da pozisyon gibi değişken sıfatlar yerine yalnızca ad soyad ya da yalın ad kullanmak

Genel birimler ve kişiler dışında mutlaka info@şirketadı.com gibi bir genel mail adresi oluşturmak

Kurumsal ve Kişisel E-Mail Hesaplarının Farkı Nedir?

E-mail trafiği çevrimiçi ortamda bilgi alışverişi için oldukça önemlidir. Bu noktada kişisel e-mail hesaplarınız ile şirket ya da işletme için kullandığınız e-mail hesapları farklı olmalıdır. Bu noktada kurumsal e-mail hesapları ile kişisel e-mail hesapları arasında farklar vardır. Kurumsal e-mail hesapları ile kişisel e-mail hesaplarının arasındaki farkları sıralamak gerekirse:

  1. @gmail ya da @outlook gibi uzantılı alan adlarının yerine benzersiz bir alan adına sahip e-mail adresiniz olur.
  2. Müşterilerinize ve potansiyel müşteri adaylarınıza bir mail ilettiğiniz zaman daha profesyonel bir görünüm mümkün olur.
  3. Çoğu ücretsiz e-mail hizmeti yapılabilecekleri önemli ölçüde kısıtlar. Bu nedenle e-mail üzerinden daha farklı hizmetleri de kolaylıkla almanız mümkün olur.
  4. Kurumsal e-mail hesapları sayesinde marka bilinirliğiniz artar.

kurumsal e-mail hesapları

Kurumsal E-Mail Hesaplarının Avantajları Nedir?

Kurumsal e-mail hesabına sahip olmak, özellikle e-ticaret siteleri ve dijital platformlar başta olmak üzere hizmet ya da ürün satışını dijital üzerinden ilerleten birçok kişinin ihtiyacı olan bir konudur. Kurumsal e-mail hesaplarının en öne çıkan avantajlarından biri büyük ve bilindik şirketlerin kendi adları ile biten bir mail adresine sahip olmasıdır. Bu da şirketinize profesyonellik katması açısından sizi öne çıkarır. Kurumsal e-mail hesaplarının avantajlarını şu şekilde sıralamak gerekirse:

Kurumsal e-mail hesapları markalaşma fırsatı sunar.

Daha fazla depolama kapasitesine sahiptir.

Daha yüksek koruma ile spam filtrelerinden geçen mailler sizlere ulaşır.

İletişim kanallarında daha iyi bir arşivleme deneyimi sunar.

Doğrulama ile kolay ve güvenli bir kullanım sağlar.

Kurumsal E-Mail Örnekleri

Kurumsal e-mail almak isteyenler için kişi, birim ya da diğer konulara göre mail hesaplarının değiştiğini söylemek gerekir. Kurumsal bir mail adresi almak isteyenlerin kullanması gerekebilecek örnek mailler şu şekildedir:

info@şirketadı.com

iletişim@şirketadı.com

bilgi@şirketadı.com

başvuru@şirketadı.com

hi@şirketadı.com

ad@şirketadı.com

ad.soyad@şirketadı.com

destek@şirketadı.com

pazarlama@şirketadı.com

Şirketiniz ve çalışanları için güvenilir mail sunucuları üzerinden gönderim yapan e-mail hesaplarına sahip olmak bizimle çok daha kolay. Hemen İLETİŞİM sayfamız üzerinden bize ulaşın ve hesap başına aylık 4 USD ücretle güvenilir kurumsal e-posta hesaplarınızı tanımlayalım.
logo-150x150

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp